Музеи

story cover image

Музејот Лувр во Париз

Барем еднаш во животот мора да го посетите Париз, Франција. Градот е посебен, убав и има од се по нешто. Меѓу една од најзначајните знаменитости во Париз е токму музејот Лувр, кој денес е еден од најголемите музеи во целиот свет и има една од најимпресивните уметнички колекции во историјата.

story cover image

Метрополитен музеј

Прочуениот музејот на уметноста „Метрополитен“ или само „Мет“ се наоѓа во Њујорк, САД. Тој е најголемиот музеј за уметности во Америка и еден од најпосетените музеи во светот. Изграден е во 1870 година и содржи повеќе од 2 милиони уметнички дела.

story cover image

Дворецот Шенбрун

Дворецот Шенбрун, најважното културно богатство на Австрија, воедно и најпосетувана туристика атракција во оваа земја.