Поса де ла Сал

Booking.com

Испратил: Хавиер Гутиерез

Неделата ја завршивме со локалните жители на Бургос во Поса де ла Сал (Солено Езерце). При разгледувањето на градот, ќе имате можност да се запознаете со црквата посветена на светите Козма и Дамјан, Светилиштето на Пресвета Богородица, со пештерата на Сан Бернардо де Сиена, со прекрасните градби како Палатата на Маркизите од Поса и Плаза де ла Вила со Градското собрание. Недалеку од Поса се наоѓа и позатиот замок Салинас.

Posa de la sal

Posa de la sal

Posa de la sal

Posa de la sal

Posa de la sal

Posa de la sal

Posa de la sal

Posa de la sal

Posa de la sal