Розевиот Песок на Бахамите

Booking.com

Нема сомнение дека, пред сè, Бахамите се познати по своите плажи. Овие рајски песочни делови опкружени со најчудните светски тиркизни води, привлекуваат илјадници луѓе од целиот свет секоја година.

Со таков опсег на различни и уникатни плажи низ целиот архипелаг, ќе го поминете вашето време истражувајќи колку што е можно повеќе плажи. Нежниот звук на пливањето на брановите врз пенливиот песок се вклопува со совршената убавина на околината. Природен и амбиентален амбиент во кој ќе уживате во вашиот одмор на Бахамите.

Додека повеќето патници уживаат во совршената убавина на белата плажа покрај чистите сини води, ги прави Бахамите имаат попожелни за посета. На островот Кат и островот Харбор, ќе најдете плажи со уникатна и прекрасна боја.

Плажа Розеви Песоци

Плажата Розеви Песоци е една од најпознатите плажи во светот и е една од најдобрите места што треба да се посетат на Бахамите.

Школки од илјадници микроскопски мекотели кои се мешаат со бели песочни гранули. Како што водата измива преку овие школки, тие испуштаат живописна црвена боја, која кога се меша со белиот песок создава импресивна розова плажа.

Посетата на плажата Розови Песоци треба апсолутно да биде дел од вашата маршрута на Бахамите. Како и многу други плажи на Бахамите, Розовите Песоци Ви нудат можност да се прошетате покрај крајбрежјето со помош на коњи. Оваа возбудлива активност е одлична за семејства и ќе ви овозможи сите да ја доживеете плажата во вистински бахамски стил.

Поради огромниот број на плажи вредни за посета, на Бахамите постојат неколку плажи на кои ретко може да се затекнат посетители. Што значи дека одморот на Бахамите за Вашето семејство е прекрасна шанса, особено доколку знаете што треба да погледнете, па со тоа целосно да уживате во содржината на плажата.

И Лонг Ајленд и Остров на Кат ќе ви дадат шанса да ги истражуваат целосно напуштените плажи. На островот има многу мал број на популација, од кои не многу посетители, островот Кат е всушност најголем остров на Бахамите што би значело дека на располагање ќе имате огромни делови како плажа за себе.

Насау Бахами може да биде домаќин на некои навистина прекрасни плажи, но малкумина од нив се во можност да се натпреваруваат со раскошот на Out Islands. Розовите Песоци станаа светски позната убавина. Не само што има уникатно розов песок, туку и е дополнета со славната вода и преполнite цветни леи кои го порабуваат песокот со прекрасен спектар на бои.

Без разлика дали сте ја поставиле плажата Розеви Песоци на вашиот список на знаменитости а посета, или една од многуте други спектакуларни плажи во овој архипелаг, вашиот одмор на Бахамите ќе биде неверојатен и ќе ви овозможи фантастично време поминато низ разиграните бои на морето.

 

Извор: ytravelblog